Specialisten in huis

We hebben heel wat specialisten in huis om de kinderen te helpen het beste uit zichzelf te halen. Zo hebben we een vaste gymdocent, Inge Poos. Zij verzorgt wekelijks diverse gymlessen, ondersteunt bij pauzeactiviteiten en werkt na schooltijd nauw samen met de bso. Daarnaast is er een samenwerking met de gemeente Gemert-Bakel op sportgebied. Wekelijks is er één dag in de week een buurtsportcoach om leerkrachten te coachen bij de gymlessen of om de gymlessen zelf te verzorgen. Met als doel: je kind meer in aanraking laten komen met beweging én de kwaliteit van beweging verbeteren.

Een kind kan bij het opgroeien allerlei uitdagingen tegenkomen. We vinden het belangrijk om jouw kind zo goed mogelijk te begeleiden en ondersteunen. Onze leerkrachten, onderwijsassistenten en pedagogisch medewerkers zijn er voor hen.

 Daarnaast hebben we nog meer professionals in huis, zoals:
  • Onze ondersteuners vanuit het Expertisecentrum van de Petrus Dondersschool: zij denken mee over groepsvorming, een goede leeromgeving, ondersteuning en trajecten voor individuele leerlingen.
  • Onze beide vakdocenten: zij geven gymlessen en verzorgen Wereldtalent, een kennismaking met het bedrijfsleven in groep 8.
Bovendien vind je in ons schoolgebouw ook extra ondersteuners die er voor jouw kind zijn, zoals:
  • Een logopedist, voor als er wat speelt rondom taal
  • Een dyslexietrainer, voor kinderen die dyslexie hebben
Heeft je kind op een ander gebied ondersteuning nodig? Dan helpen we je en kijken we wie je daarbij kan helpen.